Konferencia PHOENIX 2017

06.01.2017 18:33
KONFERENCIA PHOENIX
 

Akadémia VVSS, Bernoláková 386/4

GPS súradnice: 48.809235° S, 17.161993° V.

 

SAVPJ o.z. Vás pozýva do mesta Holíč

na stretnutie záujemcov o nevyjasnené záhady a anomálne javy všetkého druhu a milovníkov podzemia.

 

Každý, kto sa v dnešnej dobe zaujíma o zákulisie a zmysel súčasného svetového diania, sa už určite stretol s niečím, čo si nedokázal vysvetliť. Pokiaľ hľadáte odpovede na otázky: Kto vlastne sme? Prečo sme tu? Odkiaľ sme prišli? Kam smerujeme? Sú aj u nás na Slovensku nevysvetlené javy? Existuje únos do UFO?  A, čo stratené mesto Šambala? Neznáme tvory a aké tajomstvo sa ukrýva v megalitoch? Čo tajné spoločnosti? Pripravte sa ! Ak sa zaujímate o veci pozemské i nepozemské, tak potom ste tu správne.
Názory a postoje prednášajúcich môžu byť považované za kontroverzné, ale aj za inšpirujúce.

 

Úvodom Vám povie pár slov:

 Gabriela Slováková

Bádateľka a spisovateľka. Je predsedom a jedna zo zakladateľov SAVPJ o. z., a členkou viacerých amatérskych organizácii zaoberajúcimi sa anomálnymi javmi. Od 90-tych rokov sa zaujíma hlavne o NDE (zážitky na prahu smrti), o život po a pred životom tiež paranormálne javy, pre ktoré nie je zatiaľ racionálne vysvetlenie (poltergeist, prízraky či zjavenia). Zaujíma sa tiež o výskyt piktogramov na Slovensku a okrajovo aj o problematiku UFO. Je organizátorom každoročnej konferencie PHOENIX.

 

Na čo sa v pripravovanom programe môžete tešiť?

 

10:00
Gabriela Slováková: Zahájenie (SAVPJ,)
10:15
Ondrej Repa: Slovenské záhady (SAVPJ)
11:05
Rudolf Irša: Megality ako ich nepoznáme (NAV)
11:55
Aleš Rumler: Energia, mesto bohov Šambala a UFO 
***
Obedňajšia prestávka
***
14:00
Izabella Csabaiová: 37ročný kontakt a skúsenosti s afterlifom
14:50
Karel Dudek: Voynichov rukopis-stopa mieri do Čiech (SAVPJ)
15:40
Luboš Šafařík: Jadrové zbrane a záhady (KPUFO)
16:30
Františka Vrbenská: Záhady detí Marie Antoinety
17:20
Milan Zacha Kučera: Ján Amos Komenský a tajné spoločnosti (SAVPJ/FFC)
***
Prestávka na večeru
***
19:00
Josef Schrötter: Vyžarovanie psychosomatických zón.
19:45
Sprisahanie šedej rasy: dokumentárny film M. Beráka
21.00
Ukončenie

Programom budú sprevádzať: Lukáš Pavlíček, Jakub Wlachovský (SAVPJ)
Účastnícky poplatok: 15€

Nedeľa:
10:30
Holíčsky zámok, podzemie zámku, Kopčiansky kaštielik, Expozícia manufaktúry, žrebčín a ich budovy, kaplnka sv.Margity Antiochijskej
Poplatok: 2,50€

 

Ponorte sa s nami do víru záhad a tajomna a otvorte s nami otázky mimozemských civilizácií a iných hraničných vied.

Ondrej Repa

Je členom výboru a hovorcom SAVPJ o. z. Absolvent Materiálovotechnologickej fakulty v Trnave a Slovenskej Technickej univerzity v Bratislave. Milovník záhad a tajomstiev všetkého druhu. Jaskyniar, dobrodruh a amatérsky športovec. Regionálny politik a krajský referent, člen viacerých občianskych združení z oblasti kultúry, športu, územného plánovania a stavebníctva.

Rudolf Irša

Historik, spisovateľ, etnológ. Venuje sa kultúrnej antropológii a religionalistike. V roku 1988 objavil rondel a prvú svätyňu megalitického typu v strednej Európe. Autor viacerých publikácii o jedinečných kultových kameňoch a svätyniach na Slovensku. Je jedným z najlepších odborníkov u nás vo svojom obore. V súčasnosti sa venuje predovšetkým dokumentácii kamenných kultových miest, dejinám Slovenov a ich náboženskému systému.

Vojtěch Kačírek

Študent Prírodovedeckej fakulty Karolovej Univerzity v odbore evolučná biológia a ekológia. Vo voľnom čase sa špecializuje na artefakty v ľudskej histórii v kontextu kryptozoológie, ktorej sa venuje už od detstva a teraz už i na poloprofesionálnej úrovni. V priebehu strednej školy nadviazal postupne kontakty s českými a so zahraničnými kryptozoológmi. Taktiež pôsobí, ako hlavná aktívna kryptozoologická spojka a je predsedom C.C.S. – Czech Cryptozoological Society.

Františka Vrbenská

Spisovateľka viacerých kníh, článkov a početných publikácii.  Bádateľka s otvorenou mysľou a veľkým srdcom. Vyštudovala Filozofickú fakultu na Karlovej Univerzite v obore informatika – knihovníctvo. V súčasnej dobe pracuje v národnom programe ochrany fondov v Národnej knižnici Českej republiky. Okrem fantasy príbehov píše odborné štúdie z oblasti vedeckých informací a knihovníctva. Prvý fantasy príbeh napísala už v jedenástich rokoch. Angažuje sa vo fandome a často prednáša na conech. Za svoju celoživotnú prácu a rozvoj fantasy žánru bola na Parconu 2008 v Plzni Československým fandomem za zásluhy ocenená Mlokom.

Izabella Csabaiová

Jasnovidka

Vrodené jasnovidecké schopnosti má po otcovi. Pracuje bez kariet alebo iných rekvizít. Je píšuce, počujúce a vidiace médium. Svoje schopnosti už dokázala v 16-tich štátoch. V súčasnosti pracuje na svojej druhej knihe, ktorá bude preložená do viacerých svetových jazykov. Osobne s lekárom dalajlámu strávila viac času v Budapeštianskom ezoterickom stredisku Elefta. Tam sa spriatelila s ďalším lámou z Dharamsaly, s ktorým mávala veľa spoločných vystúpení. V druhej knihe uverejní mnoho zaujímavostí o ich dnešnom živote. Spolupracuje aj s políciou pri riešení rôznych prípadov. Nakoľko sa už veľa razy dostala do nebezpečných situácií, stratených a inak závažných postihnutých ľudí, prípady rieši výlučne pre kriminálku. Izabella je jednoduchá, ale výnimočne čestná a čistá ľudská bytosť.

Karel Rašín

Nezávislý novinár, publicista a astrológ. Prekladateľ rôznych článkov a prispievateľ do amerického UFO magazínu. O otázku UFO sa zaujíma už od detstva. V prvom rade sa venuje únosom do UFO. Na túto tému vydal i knihu pripúšťajúcu reálnosť tohto javu. Je zakladateľom Českej exopolitiky, o ktorú sa zaujíma od roku 1998.

Aleš Rumler

Poradca, liečiteľ, prognostik a publicista. Predtým pracoval ako výskumný pracovník v oblasti keramických polovodičov. Jeden zo zakladateľov psychoenergetickej laboratórie prof. Kahudy. Skúma biopole a iné nevysvetlené veci. Člen Svetového klubu senzibilov. V r. 1980 obhajoval štúdiu PEL s názvom „Výskum porúch aury ľudského tela k včasnej diagnóze“. Vedľa predstavení svojich metód liečenia úspešne preukázal, že podľa aury je možné aj diagnostikovať.

Milan Kučera

Záhadológ a spisovateľ. Špecializuje sa na historické záhady a hľadanie pokladov. Je členom FFC, KPUFO a ČsAAA. V roku 2013 obdržal cenu E.E. Kischa v žánre literatúry faktu za knihu Největší tajemství třetí říše.

Josef Schrötter

Psychotronik, liečiteľ, publicista a spisovateľ. Patrí medzi známych českých psychotronikov a dlhodobo spolupracuje s mesačníkom Regenerácia a týždenníkom Spirit. Liečiteľstvo, psychotronika, ale aj maľovanie a história sú jeho celoživotnými koníčkami. V roku 1993 bol členom československej delegácie na VIII. Kongrese pre výskum psychotroniky v USA. Lieči bioenergeticky, diagnostikuje pomocou automatickej kresby, lokalizuje GPS, ako na mieste, tak i na plánoch.    

 

A na záver programom Vás budú sprevádzať:

Jakub Wlachovský

          &

Lukáš Pavlíček

      

Účastnícky poplatok: 15€

 

Zmena programu vyhradená !

"Život je zmena" povedal by klasik a my s ním môžeme iba súhlasiť. Každý, kto organizoval akúkoľvek akciu s počtom hostí väčším. ako jeden vie, že sa môže hocičo prihodiť a nič nie je isté.

Časy začiatkov prednášok sú len orientačné, a tak, ak chcete vidieť práve toho svojho kandidáta prídite včas.

Tešíme sa na Vašu účasť!                                                                                                 

Doplňujúce informácie:

Ide o akciu verejnú a jednodňovú. Samozrejme, že ako vždy sa nevylučuje príchod v piatok a odchod v nedeľu. Záujemcovia o ubytovanie sa musia vopred prihlásiť, a to najneskôr do konca februára na emailovej adrese: ufoklubslovensko@gmail.com u organizátora. Po tomto termíne si každý účastník zabezpečuje ubytovanie sám. Stravu si zabezpečuje každý účastník sám.

Je nutné dodržiavať pokyny organizátorov! Deti výlučne v doprovode dospelých. Tí, čo nebudú dodržiavať pokyny a budú sa nevhodne správať budú z akcie vylúčený! Organizátor si vyhradzuje právo výberu účastníkov.

Prednášková sála je v centre Holíča, kde bude možné aj večerné spoločné posedenie. Vypísané ubytovanie je v relatívnej blízkosti prednášok. Max. 10 minút peši. V okolí je plno reštauračných zariadení o stravu nebudete mať núdzu. Každý si môže vybrať podľa svojho vkusu.

Ubytovanie je možné zabezpečiť:

https://penzionnamajirkoch.sk/cennik/

https://www.penzionubarborky.sk/O_nas.html

https://www.penzion-roxy.sk/ubytovanie/

https://ubytovanieholic.sk/

https://www.airhotel.sk/index.php/izby-a-apartmany

 

V okolí je možné navštíviť rôzne kultúrne pamiatky ako je Holíčsky zámok, Holíčske megality, veterný mlyn, Holíčsku manufaktúru a galériu mesta Holíč, Jezuitský komplex a krypty v Skalici, Kostolík sv. Margity Achtiochijskej v Kopčanoch, Rotundu sv. Juraja v Skalici a iné.

 

Akékoľvek otázky Vám zodpovieme e-mailom:

info@savpj.skufoklubslovensko@gmail.com

 

Usporiadateľ

SAVPJ o.z.                       

www.savpj.sk                       

t.č. + 421 904 640 902                                   

Ozvučenie a technickú podporu 

zabezpečuje produkcia MIDO 

www.mido.sk 

                     

Vitajte v meste Holíč:

Mesto leží na severe Záhorskej nížiny. Je vstupnou bránou z Českej republiky na Slovensko. Územie mesta poskytovalo vhodné podmienky pre osídlenie už od praveku. Bolo i dôležitým strategickým miestom, pretože sa z neho dal kontrolovať brod cez rieku Moravu na diaľkovej obchodnej ceste.

Zatiaľ najstaršie známe archeologické nálezy pochádzajú z neolitu – mladšej doby kamennej. V období Veľkej Moravy bolo územie Holíča hospodárskym zázemím centra Veľkomoravskej ríše Valov u Mikulčíc, ktoré sú vzdušnou čiarou vzdialené iba 3,5 km. Na katastrálnom území mesta bolo lokalizovaných niekoľko veľkomoravských osád, zväčša poľnohospodárskeho charakteru, ale boli objavené i stopy po kamenárskej osade, z ktorej vyťažený kameň bol základným stavebným prvkom pre stavbu veľkomoravských kostoloch vo Valoch, ale i Velehrade či Starom Meste pri Uherskom Hradišti.

Posledne známe písomné správy o veľkomoravskej ríši pochádzajú z rokov 904 a 906, keď prichádza k jej rozpadu. Predpokladá sa však, že celé desiate storočie ešte fungovala centrálna časť pôvodnej Veľkej Moravy a práve v tomto období sa Holíč stáva nositeľom veľkomoravskej tradície. Územie mesta sa stáva opäť významným strategickým miestom, o ktoré zviedli zápas tri novoformujúce sa stredoeurópske kráľovstvá: uhorské, poľské a české. Najúspešnejší v tomto boji boli Arpádovci a tak je Holíč začlenený medzi významné pohraničné oporné body Uhorska. Mestečko sa začalo rozvíjať okolo kráľovského hradu v polovici 11-teho storočia. Prvý krát sa písomne spomína v roku 1205 ako WYWAR. Po tatárskom vpáde roku 1241 začali Arpádovci na novom mieste budovať v Holíči kamenný hrad, pričom využili prírodné danosti miesta v tvare poloostrova.

V 13-tom storočí sa stáva mesto sídlom pohraničného kráľovského komitátu, ktorý zaniká v roku 1296. Jeho nástupcom je hradné panstvo, ktorého veľkosť je doložená v donačnej listine kráľa Žigmunda v roku 1389. Panstvo siahalo na severe až po českú Strážnicu, na východe až po Senicu a na juhu boli súčasťou panstva Studienka a Lakšárska Nová ves. Západ panstva ohraničovala rieka Morava. V roku 1228 zriadil Ondrej II. V Holíči pohraničnú colnú stanicu.

Mestečko a hrad patrili kráľovi, ktorý ho zapožičiaval rôznym feudálom a tak sa medzi majiteľmi v 14-tom storočí objavujú Matúš Čák Trenčianský či Stibor zo Stiboríc. V roku 1315 o hrad musel bojovať Matúš Čák s českým kráľom Jánom Luxemburskáým. Českým vojskám sa hrad nepodarilo dobyť, no ovládli ho po smrti Matúša Čáka v roku 1321. Českému kráľovstvu patrilo toto pohraničné územie až do roku 1332, kedy prišlo na základe dohody kráľov Karola Róberta a Jána Luxemburského k navráteniu hradu i územia patriaceho pod českú správu naspäť do uhorských rúk.

Ďalšou významnou časťou tejto kráľovskej dohody bolo otvorenie Českej cesty, významnej spojnice Budína s Prahou v roku 1336.Holíč sa stal na tejto ceste významnou colnou stanicou, kde sa vyberal osemdesiatok z hodnoty prevážaného tovaru. Holíč mal už v tom čase charakter mestečka. V roku 1389 získal Holíč od kráľa Žigmunda, Ctibor zo Ctiboríc. Súčasťou tejto donácie boli i privilégia pre občanov mestečka, ktorí boli oslobodení od platenia kráľovských daní a tridsiatku v celom kráľovstve a bolo im povolené konať štyri výročné jarmoky.

 

Z dôvodu obmedzeného počtu miest, už teraz si môžete rezervovať lístky na podujatie.

Registrácia účastníka

Vyplňte prosím nižšie uvedené údaje:

                                    

Kontaktujte nás