Hon na NESSIE

27.05.2012 10:13

Milan Banáš

 

Loch ness je jazero pokojných vôd, ležiace pri inverness na samom severe škótska. jazero dlhé 39 kilometrov a hlboké na niektorých miestach viac ako 200 metrov, je už od pradávna opradené nepriestupnou hmlou tajomstiev. no to najväčšie, tajomný živočích žijúci v jeho vodách, ho preslávilo po celom svete.

Nad vodami Loch Ness sa vznáša opar tajomstiev…

Nessie, ako nazvali Loch Nesské povestné monštrum ľudia v 20 storočí, desila a zároveň lákala miestnych aj pocestných už od dávnych dôb. Prvýkrát však väčšiu pozornosť prilákal článok v miestnych novinách, ktorý uverejnili v roku 1933. V článku Alexa Campbella sa hovorí o manželoch MacKayovcoch, ktorí príšeru uvideli štrnásteho toho roku. Viezli sa po novej ceste lemujúcej brehy jazera, odkiaľ zbadali sčerenú hladinu a zvláštny pohyb. Následne na to viac ako minútu sledovali bájne zviera, ktoré sa vynorilo von a ukázalo sa v celej svojej kráse. Odvtedy bol mýtus o príšere veľkým lákadlom pre verejnosť. Uznávané noviny a seriózne pôsobiaci manželia sa nevedomky postarali o vznik novodobého šialenstva, ktoré dlhé roky potom rok čo rok vypukne na brehoch jazera.
Podľa zozbieraných svedectiev ľudí, sa vytvoril celkový obraz lochnesskej príšery. Má hlavu plaza, dlhý krk, poväčšine pozorovaní trčiaci vysoko nad hladinu a žiarivé oči. Na chrbte ma sériu hrboľatých výrastkov a krátky chvost, vďaka ktorému sa rýchlo pohybuje po hladine aj pod ňou a vytvára pritom vlny spenenej vody. Je to skôr plaché zviera, aj napriek svojej veľkosti, zvuky vydáva len zriedkavo, sú mixom revu leva a škriekania opíc.
Z času na čas opustí aj jazero, živí sa rybami. Je to akýsi kríženec obrovského tuleňa z prehistorickým Plesiosaurom.

Za dlhé roky vzniklo nespočetne veľa nákresov a hlavne fotografií údajnej Lochneskej príšery. Množstvo senzačných fotiek sa ale neskôr ukázalo buď ako podvrhy alebo zle vysvetlené normálne javy ( plávajúce kusy dreva a pod. ) Okolo jazera sa rok čo rok schádzajú húfy nadšencov a turistov, ktorí svorne dúfajú že sa im podarí príšeru uvidieť alebo dokonca odfotografovať či nahrať a tým pádom podať svetu konečný dôkaz o jej skutočnej existencii. Dlhé roky sa vedci zdráhali z výskumom jazera, až v nedávnej dobe sa uskutočnilo niekoľko serióznych výprav, ktoré mali potvrdiť či vyvrátiť túto legendu. Do výskumu sa zapojila v roku 1972 napríklad aj NASA, na nič sa však neprišlo.
Podrobný výskum jazera preukázal fakty pre aj proti. Studená jazerná voda a izolovanosť, nedostatok dôkazov, nezaznamenaný pohyb či iné sprievodné faktory pri veľkom zvierati. Na jednej strane žije svetoznáma záhadná legenda, na druhej výsledky vedeckých výskumov. Nech je pravda akákoľvek, je isté že zložitá štruktúra jazera – sieť kanálov a podvodných jaskýň a fakt, že ešte pred niekoľkými tisíckami rokov bola voda v jazere teplá a predtým prepojená z oceánom. A hlavne to, že či Nessie existuje či snáď kedysi existovala, po rokoch stále nič nestratila zo svojho čara. A dokým sa budú schádzať každú sezónu ľudia na brehoch tajomného jazera, záhada Nessie bude žiť naďalej…

 

Diskusná téma: Hon na NESSIE

bnnnnn

vhcuvbbb | 23.11.2014

)(=]{[[¢¢¢¢¢¢¢|$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$““$“““““$$$$$$““$““$$$$$$`
]

priklady

milan stanko | 23.11.2014

fgucjdyiyiqxiwxieiywdfiyxcywdigyixied=123

cierna vdova

milan stanko | 23.11.2014

ciena vdova je nebezpecna preto źe ma
jedove zubyćiernu ćiiernu vdovu popodla
ma ćierni zadok a nanom je

tarantu

milan stno | 23.11.2014

tarantula je za

montre guess femme pas cher https://www.denmarknepal.com/

RonaldLync | 22.10.2014


Pridať nový príspevok