Fotky duchov ktoré vyrážajú dych

27.05.2012 10:37

Milan Banáš

Skutočný dôkaz potvrdzujúci existenciu duchov, teda nehmotných bytostí ktoré buď uviazli alebo ešte niečo nestihli vyriešiť na tomto svete, pred prestupom do vyšších sfér, nebol doteraz zaznamenaný. Napriek tomu milióny ľudí po celom svete veria alebo chcú veriť tomu, že posmrtný život nie je len naším zbožným prianím, akousi kompenzáciou snov a východiskom pred tým čo máme všetci v sebe hlboko zakorenené – strachom zo smrti.

Ozývajú sa však aj taký, ktorí sú presvedčený o tom, že duchov nielen videli, ale dokonca existujú nespochybniteľné dôkazy o ich skutočnej existencii. Okrem možného volania zo záhrobia, ktorému sa naplno venuje fenomén zvaný EVP ( fenomén elektronického hlasu mŕtvych ), je tu niekoľko skutočne šokujúcich a doteraz neobjasnených fotografií. Na tie najslávnejšie z nich sa poďme pozrieť v mojom najnovšom článku.

Dievčatko v ohni

November 1995. Budova Web Town Hall sa zmieta v plameňoch. Hasičom sa nepodarí zachrániť takmer vôbec nič. Tony O´Rahilly, miestny obyvateľ, v tom čase fotografoval celý požiar. Na jednej fotke sa však po vyvolaní filmu objavilo čosi, čo Tonyho doslova šokovalo na smrť. V plameňoch objavil tvár malého dievčatka, ktoré postávalo pri zábradlí. Ani výpovede svedkov nepotvrdili pôvodné domnienky -
Dievčatko tam rozhodne v tom čase nemalo čo robiť. V roku 1677 zomrela pri požiari malá Jane Chrum.
Veľa ľudí je skalopevne presvedčených, že to bola ona, teda jej duch. Skeptici sú presvedčený že ide len o hru svetla a tieňov, ktorú vytvoril veľký požiar.

Čierny pasažier

Písal sa rok 1959. Mabel Chinneryová sa rozhodla stráviť celé poobedie pri hrobe svojej zosnulej matky. Pri návrate k autu, sa rozhodla odfotografovať svojho manžela, ktorý na ňu netrpezlivo vyčkával. Neopísateľné zdesenie ju však čakalo po vyvolaní fotografie. Na nej sa totiž zjavila tvár jej matky, akoby sedela na zadnom sedadle!

Lesný duch

Ďalšiu šokujúcu fotografiu urobil v roku 1959 Reverend Blance, blízko austrálskeho Alice Springs. Nikto si dlhodobo nedokázal vysvetliť, kde sa na fotografii odrazu objavil znateľný obrys zdanlivo priesvitnej ženskej postavy. Odborníci fotku označujú ako ukážkový príklad dvojitej expozície. Blance však trvá na tom, že fotil les a v tej chvíli tam rozhodne nikto nestál.

Dáma z cintorína

Fotografia z cintorína v americkom Illinois. Mari Huff, tvrdí že pri fotení bol cintorín prázdny a tajomný prízrak sa zjavil až po vyvolaní filmu. Rady skeptikov však hlásia podvod, nakoľko autorka fotografie patrila k skupine, ktorá sa zaoberala pátraním po paranormálnych javoch.

Obľúbené kreslo

Rodina Lorda Combermereho najala fotografa na jeho pohreb. Ten si zatiaľ skúšal techniku v ich sídle. Na jednej zo skúšobných fotografií, kde záber zachytáva obľúbené kreslo zosnulého lorda, sa zjavili jeho jasné obrysy. Šok z tejto fotografie nastal potom, čo svojho otca jasne spoznala rodina. Po smrti si ešte raz chcel sadnúť na svoje najobľúbenejšie miesto!

Prišiel sa rozlúčiť?

Jednotka Royal Air Force ostala v šoku, potom ako na skupinovej fotografii spoznali tvár svojho kolegu a kamaráta Freddyho Jacksona. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby Freddy dva dni predtým nezomrel! Táto fotografia patrí k tým najlepším a najšokujúcejším “dôkazom” o posmrtnom živote.

Kostolný duch


Leto 1954. Reverend Ford si na fotografie zachytáva interiér svojho kostola. Na jednej z vyvolaných fotografií sa však zjavuje čosi desivé. Je na nej postava typického ducha v maske. Prešetrenie filmu dokazuje, že ten istý prízrak sa objavuje aj na negatívoch, nemohlo íst teda o podvrh. Je to len optická ilúzia alebo skutočný démon?

Najslávnejší zo všetkých
Zrejme najznámejšia fotografia údajného ducha vôbec. Vznikla v roku 1936 v Anglicku a doteraz sa nepodarilo ohľadom nej nič objasniť. Údajne ide o ducha Dorothy Townehendovej, ktorá mala byť svojmu manželovi neverná a ten ju zo zlosti spútal a utýral na smrť. Kde sa však skrýva skutočná pravda.

 

Diskusná téma: Fotky duchov ktoré vyrážajú dych

Nike Air Max Femme https://www.chyeaa.com/

RonaldLync | 22.10.2014


Pridať nový príspevok