Zistil som, že sa nejedná o najstaršiu fotografiu UFO na svete z roku 1870.

17.05.2013 12:12

Táto stará, čierno biela fotografia bola vyhotovená na vrchu hory Mount Washington v Americkom štáte New Hampshire:

Je považovaná za najstaršiu fotografiu UFO na svete, lebo bola údajne fotená v roku 1870 a staršia od nej nie je známa.

To ale nie je tak celkom pravda.

Okrem iného sa mi podarilo zistiť, že autormi tejto fotografie sú dvaja páni, pán Clough a pán Kimball z mesta Concord, čo je doteraz hlavným mestom štátu New Hampshire. A fotografia nie je z roku 1870 ale z roku 1871.

Túto fotografiu som našiel v digitálnej galérii New Yorkskej verejnej knižnici (NYPL) na webovej stránke

https://digitalgallery.nypl.org/nypldigital/index.cfm

Jedná sa o stereoskopickú fotografiu s katalógovým číslom "MFY Dennis Coll 91-F31", ktorá je na zadnej strane písomne označená číslom "NYPG91-F31.006". Ďalšie identifikačné údaje fotografie: digitálne číslo: g91f031_006f a záznamové číslo: 735724.

Je to jedna z 27 stereoskopických fotografií, ktoré tvoria jeden album s názvom "Obrázky vyhotovené na vrchole hory Mount Washington počas zimy v rokoch 1870 až 1871 od Clougha a Kimballa, Concord, N. H.". Táto fotografia je sedemnásta v poradí a má názov "Mrázová architektúra" (Frost Architecture). Je súčasťou zbierky stereoskopických obrázkov Roberta N. Dennisa.

22 z celkových 27 fotografií tohto albumu sa nachádza na webovej stránke

https://digitalgallery.nypl.org/nypldigital/dgkeysearchresult.cfm?num=0&parent_id=626148&snum=&s=¬word=&d=&c=&f=&k=1&sScope=&sLevel=&sLabel=&sort=&imgs=20&pNum=

Predmetná sedemnásta fotografia s názvom "Mrázová architektúra" (Frost Architecture) a pod kódovým označením "g91f031_006f" sa ako šiesta v poradí nachádza na webovej stránke

https://digitalgallery.nypl.org/nypldigital/dgkeysearchdetail.cfm?trg=1&strucID=735724&imageID=g91f031_006f&parent_id=626148&snum=&s=¬word=&d=&c=&f=&k=1&sScope=&sLevel=&sLabel=&sort=&total=22&num=0&imgs=20&pNum=&pos=6

Podarilo sa mi ju získať aj v kvalitnejšej digitálnej kópii. Jedná sa o túto stereoskopickú fotografiu z roku 1871:

Kliknutím do vyššie uvedenej fotografie sa vám v novej karte alebo v novom okne prehliadača zobrazí možnosť skopírovania kvalitnej digitálnej verzie s grafickým rozlíšením 2737 pixelov (obrazových bodov) na šírku a 1418 pixelov na výšku (3,881066 megapixelov) v 32 bitových farbách a v bezstratovom digitálnom formáte .tif. Digitálna fotka má kapacitu 14,8 MB.

Zdroj:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/37/Frost_Architecture,_by_Clough_&_Kimball.png

Pozretím aj ostatných stereoskopických fotografií z kolekcie som zistil, že vyfotografovaný predmet nie je fotografovaný zo vzduchu alebo z výšky ale zo zeme a z malej vzdialenosti. To, čo na prvý pohľad vyzerá ako oblaky, nie sú oblaky ale ľad. Predmet je malý a je položený alebo sa nachádza na ľade, čo prezrádza aj samotný názov fotografie a aj ostatné snímky. Objekt sa nenachádza vo vzduchu, čiže nelieta a z toho dôvodu sa nejedná o UFO aj napriek tomu, je ťažké zistiť, čo to je.

Jedná sa iba o (nelietajúci) neidentifikovaný objekt.

Takže záver je taký, že sa nejedná o žiadnu materskú mimozemskú, inoplanetárnu kozmickú loď IAC a nie je to dokonca ani UFO ako sa to doteraz mnohí takto nesprávne snažia vysvetľovať. Táto záhada nie je ešte tak celkom uspokojivo vysvetlená, takže by to potrebovalo istú dohru.

Našou spoločnou úlohou je uspokojivo vysvetliť, čo to je, aby sa aj táto záhada mohla definitívne uzavrieť ako uspokojivo objasnená.

Preto vás kolegovia a kolegyne a ktokoľvek, prosím o spoluprácu na identifikácii tohto vyfotografovaného objektu.

Kybernaut.

Diskusné fórum:

Nike Free Run 2 https://www.cpsacourier.com

RonaldLync | 22.10.2014


Pridať nový príspevok