Neidentifikovaný lietajúci objekt na jednej fotografii v časopise Nedeľná pravda z roku 1997.

22.04.2013 22:47

 

 

V tomto papierovom časopise s názvom "Nedeľná pravda" v čísle 33 (ročník 6), ktorý vyšiel dňa 15. augusta 1997, bol na strane 19 zverejnený článok s názvom "Odysea Exodu".

 

Tento článok som s použitím skenera HP Scanjet 4600, počítačových softvérových ovládačov a prostredníctvom OCR programu, ktorý vie automaticky rozpoznávať písaný text s názvom Fine Reader (verzia 11.0.102.536 Profesionálna edícia) od spoločnosti ABBYY kvalitne zdigitalizoval do formátu .pdf.

 

Možnosť na skopírovanie digitálnej verzie tohto článku v elektronickom formáte .pdf zo servera Ulož.to.sk, ktorý má kapacitu 2 MegaBajty sa vám zobrazí po kliknutí do tejto fotografie článku:

 

 

Autorom tohto zverejneného článku je Francúzsky novinár a spisovateľ, pán Claude Castéran (narodený v roku 1955), ktorý od roku 1982 ako redaktor a vedúci literárneho oddelenia pôsobí vo Francúzskej tlačovej agentúre Agence France-Presse (AFP).

 

 

V článku sa píše o 50. výročí plavenia sa lode s názvom Prezident Warfield, ktorá sa neskôr, dňa 16. júla 1947 premenovala na Exodus a ktorá prenášala 4530 ľudí židovskej národnosti z Francúzska do Palestíny v roku 1947. ... No, veď si ten článok skopírujte a prečítajte si ho sami, že čo sa v tom článku píše.

 

 

V spomínanom článku je hore zverejnená fotografia, na ktorej je v tom čase sedemdesiat jeden ročný pán Noah Klieger (hore na fotografii), ktorý pravdepodobne dňa 12. júla 1997 sedel v prístave na móle Saint-Louis (Le Môle Saint-Louis) v meste Sète vo Francúzsku. Asi deň na to mal Noah 71 narodeniny, lebo sa v Nemeckom Štrasburgu narodil dňa 13. júla 1926.

 

Tento odkaz na elektronicky digitálnu mapu od spoločnosti Google, poukazuje na približnú polohu, kde sa tá fotografia vyhotovila:

 

https://goo.gl/maps/1mf0m

 

Toto je tá fotografia:

 

 

Vidíte to tam ?

 

V pravej hornej časti fotografie sa na oblohe nachádza jasne viditeľný, pravdepodobne neidentifikovaný lietajúci objekt UFO v tvare typického lietajúceho taniera tmavej farby. Nepodobá sa to na lietadlo, ani na hmyz a ani na vtáka a nepodobá sa to ani na nič iné, čo by sme mohli poznať. Nevieme zistiť, že čo to je, nepodarilo sa nám ten objekt doteraz úspešne identifikovať a z toho dôvodu sa jedná o UFO.

 

Zaujímavé na tejto fotografii je aj to, že táto snímka bola pravdepodobne vyhotovená dňa 12. júla 1997, presne na počesť 50. výročia tej lode Exodus a hneď nasledujúci deň mal ten pán Klieger na fotografii narodeniny, lebo dátum jeho narodenia je 13. 7. 1926. Tieto dve výročia významnej plavby lode a hneď tie narodeniny pána Kliegera na druhý deň, ktorý sa tej plavby aj osobne zúčastnil, mohli vyvolať silné emócie zúčastnených na tom výročí a tieto silné emotívne spomienkové myšlienky starých ľudí a tak celkovo všetky tie energie toho výročia a narodenín mohli vytvoriť akúsi paranormálno magickú atmosféru vhodnú na objavenie sa UFO a jeho možno ani nie náhodné vyfotografovanie. Zistilo sa totiž, že podľa štatistík sa paranormálne javy, a to hlavne zhmotňovanie sa duchov, sa podozrivo často dejú akurát na nejaké jubilejné okrúhle výročia a to práve na tých miestach, kde sa v minulosti diali nejaké významné udalosti a zároveň aj silné myšlienkové emócie môžu vyvolať, privolať alebo spôsobiť nejaký záhadný extranormálny jav.

 

A ináč podotýkam, že nie som jediný alebo prvý, kto poukázal na túto záhadnú fotografiu, lebo už niekto - žiaľ, už si nespomínam, že kto - dávnejšie predomnou niekto iný ukazoval toto isté UFO na presne tejto istej fotke z tejto istej Nedeľnej Pravdy.

 

Naschvál za tým účelom, aby túto fotografiu mohol ktokoľvek, nie len čitatelia tohto článku analyzovať a podrobne, podľa možnosti možno aj odborne skúmať, som sa ju snažil relatívne kvalitne zdigitalizovať.

 

Kliknutím do hore vyššie uvedenej fotografie sa vám v inom okne alebo na novej karte vášho internetového prehliadača na serveri Ulož.to.sk zobrazí ponuka na skopírovanie tej istej fotografie z papierového časopisu, ktorú som s pomocou počítačových ovládacích programov skenera typu Scanjet 4600 od spoločnosti Hewlett Packard (HP) a s pomocou programu s názvom XnView verzia 2.0.0.0 libformat verzia 6.35 (v tej dobe najnovšia verzia) kvalitne zdigitalizoval do bezstratového formátu s koncovkou .TIFF (Tagged Image File Format), ktorá má nasledovné parametre:

 

Grafické rozlíšenie má hodnotu 6428 x 4852 pixelov, čiže obrazových bodov, čo je ako keby ekvivalent 31 megapixelovej fotografie, s pixelážovou hustotou, s takzvaným DPI s hodnotou 1200 x 1200 bodov na jeden palec. Farebnosť je klasická, 24 bitová, možno som ju mohol dať aj do 32 bitov ale to by už bolo asi prehnane veľa. Táto možno aj prehnane kvalitná digitálna verzia fotografie s bezstratovou konverziou digitalizácie, má aj vysokú kapacitu s hodnotou 89,2 MB.

 

Zväčšenina UFO z fotografie vyzerá takto:

 

 

Čo to je ? Skúsme to spoločnými silami zistiť.

 

S tými istými prostriedkami, ktoré som už spomenul, som sa aj túto zväčšninu UFO z predmetnej fotografie snažil kvalitne zdigitalizovať aby sa dala skúmať a analyzovať. Pred použitím skenera som ho ako vždy, dôkladne od prachu, mastnoty a iných nečistôt dôkladne vyčistil s Clinom (niečo ako bývalá "Okena") a s dvoma čisto bielymi "handrami" aby bol výsledok čo najlepší. Niečo podobné som so suchou handričkou urobil aj s článkom a fotografiou na papieri, aby som zbytočne neskenoval prach, omrvinky a iné nečistoty. Kliknutím do hore vyššie uvedeného obrázka sa vám znova na novej karte alebo v novom okne, poskytne možnosť skopírovania aj tejto zväčšeniny UFO zo servera Ulož.to.

 

Táto zväčšenina má nasledovné parametre:

 

Bezstratový digitálny formát .TIFF (.tif) s grafickým rozlíšením = 3840 x 2400 pixelov, čo je v prepočte 9 megapixelov. Viac to žiaľ nešlo pri takom maloplošnom skenovaní. Má to taktiež 24 bitové farby ale nepovažoval som za potrebné dávať to do 32 bitových farieb, lebo samotná originálna snímka pravdepodobne nemá takú vysokú farebnosť. Pomer strán má hodnotu 16 ku 10 (16:10), no ale keď snímke výšku orežete na konečnú hodnotu 3840 x 2160 pixelov, tak s tým dosiahente pomer strán 16 ku 9 (16:9). Špeciálne pre vás som to takto iba tak, pre zaujímavosť v prípade potreby vypočítal. Skenoval som ju s maximálnou hustotou DPI, ktorá mala hodnotu 9598 x 9598 (9600 DPI) obrazových bodov na jeden palec. Kapacita snímky je 26,3 MegaBajtov.

 

Vzhľadom na to, že sa jedná o časopisový formát fotografie, sa mi zdá, že táto kvalita by mala stačiť na analyzovanie a možno je aj zbytočne vysoká.

 

Takže nech sa páči, moji milí ufologicko záhadologický kolegovia a kolegyne, ale aj akýkoľvek iný čitatelia tohto môjho článku, môžete sa spolu s nami snažiť o identifikáciu tohto asi náhodne vyfotografovaného tmavého diskovitého objektu neznámeho pôvodu. V tomto mojom článku som sa postaral o to, aby ktokoľvek mohol túto záhadnú fotografiu z časopisu skúmať a analyzovať. Stačí len kliknúť na obrázky a môžete sťahovať celkom dobre a kvalitne zdigitalizované verzie tejto fotografie, ktoré sú špeciálne určené trebárs aj pre odborné analýzy a skúmania.

 

Takže vás milý čitatelia a milé čitateľky, vyzývam na spoluprácu s nami pri našom spoločnom snažení sa o objasnenie, že čo to je na tejto snímke z časopisu. Pokúsme sa spoločne zistiť, že čo to je aby to už nebolo UFO ale IFO. Pokúsme sa napríklad spoločnými silami získať originálnu verziu tejto fotografie ak je to po tých rokoch ešte vôbec možné. Táto časopisová verzia totiž kvôli grafickému vzorkovaniu v žiadnom prípade nie je kvalitnejšia ako originálna fotografia a práve originál by bolo napotrebnejšie čo najdetailnejšie preskúmať.

 

Do diskusného fóra pod týmto článkom môžete písať, že čo ste vašimi analýzami zistili vy, že aké máte názory, že čo by to tak asi mohlo byť a tak podobne.

 

Ďakujeme vám za spoluprácu a za pozornosť.

 

Kybernaut.

Vaše výsledky analýz fotografie a komentárne príspevky k tomuto článku, môžete písať sem, pod tento text:

nike roshe run homme pas cher https://www.jillianpetersen.com/

RonaldLync | 22.10.2014


Nejde len o symetriu a tie "svetelne body" asi spôsobuje to vzorkovanie.

Kybernaut | 23.04.2013

Ďakujem ti Robert za komentár. Vyfotografované vtáky alebo chrobáky taktiež môžu mať aj symetrické tvary ale nehodnotí sa to len podľa tvarov. Hodnotí sa to napríklad aj podľa zaostreného stredu a rozmazaných okrajov a aj podľa svetlých, takmer priesvitných farieb, čo prezrádza rýchly let ale tento lietajúci tanier na fotografii nemá také rozmazané okraje, tie sú úplne ostré a je aj dosť tmavý a nemá to ani tie ostatné charakteristické prvky (ako sú aj náznaky krídel, chvosta, bruška, končatín, tykadiel, hlavy, zobáka a tak podobne) vyfotografovaných vtákov alebo chrobákov. Svetelné body na vyfotografovanom objekte som nezaregistroval. To, čo sa podobá na svetelné body na objekte, je len ilúzia kvôli vzorkovaniu časopisovej formy fotografie. Originálna fotografia takéto časopisové vzorkovanie nemá a aj z toho dôvodu je aj kvalitnejšia a potrebnejšia na lepšie analyzovanie.

objekt

Robert | 23.04.2013

Kyby ako vždy super , analýza resp. zväčšenina . ma to symetrické tvary takže chrobak a dajaky ptačok to nebude . a čo svetelne body na tomto telese .

Pridať nový príspevok